check
הליך פנים אוניברסיטאי | הנציבות למניעת הטרדה מינית

הליך פנים אוניברסיטאי

כמה זמן לוקח כל ההליך?

זה תלוי במספר העדים. אם מדובר במקרה של עדות יחידה, סביר להניח שההליך יגמר מהר תוך מספר שבועות. האוניברסיטה תעשה מאמצים לסיים את ההליך במהרה. אם יש מספר רב של עדים, יש סיכוי שהתהליך יקח יותר זמן. האוניברסיטה תעשה מאמץ לסייע לך להתמודד עם התהליך. 

אני יכולה להיות מיוצגת בוועדת המשמעת?

למעשה לך כנפגעת אין מעמד רשמי בהליך המשמעתי. האוניברסיטה כמעבידה היא שתובעת את הנאשם. מסיבה זו את גם לא זקוקה לייצוג משפטי. את יכולה להיות נוכחת במהלך כל ההליך ואם תרצי בכל זאת להיות מיוצגת, תוכלי להביא עימך מלווה או מייצג/ת מטעמך, אך למייצג/ת אין אפשרות לקחת חלק פעיל בהליך. 

מי הם השופטים בוועדת משמעת?

בוועדת משמעת של הסגל האקדמי יש שני חברי/ות סגל אקדמי ואדם חיצוני, לעיתים עו"ד.
בוועדת משמעת של הסגל המינהלי - 3 אנשים חיצוניים לאוניברסיטה, אחד מהם עו"ד.
בוועדת משמעת של הסטודנטים - חבר/ת סגל אקדמי או הרכב של 3 כולל נציג חיצוני לאוניברסיטה.
במקרים של הטרדה מינית תכהן בהרכב ועדת המשמעת אישה אחת לפחות, ככל שניתן.

מה קורה אם הוא לא מודה?

אם הוא לא מודה ינוהל הליך משמעתי, בדומה לבית משפט. התביעה תביא עדויות וראיות שלה. תוזמני להעיד בפני הוועדה והמייצג/ת של הנאשם יוכל לשאול אותך שאלות. זכותך להביא איתך מלווה שתהיה/יהיה נוכח/ת בדיונים השונים ביחד איתך. 

האם אפשר לעשות "עסקת טיעון" כך שלא אצטרך להעיד? קשה לי מאוד לגולל שוב את הפרשה הזאת ועוד בוועדת משמעת.

זה תלוי במידה רבה איך יתפתח ההליך המשמעתי. לפעמים הנתבע מוכן להודות במעשה ומבקש להגיע לעסקה, בה יסכימו על העונש שהוא יקבל (פירוט העונשים תוכלו למצוא בתקנוני המשמעת השונים). אם יהיה רצון להגיע לעסקת טיעון את תוזמני כמובן להביע את דעתך אשר תילקח בחשבון לפני סיכום כל עסקה.

קראו עוד

מה קורה בוועדת משמעת?

באוניברסיטה פועלת ועדת משמעת מיוחדת לנושאים הקשורים להטרדה מינית -

בוועדת משמעת האוניברסיטה, באמצעות תובע משמעתי, תובעת את האדם שהטריד אותך. בהליך זה מוגש "כתב תביעה" נגד הנאשם/נתבע. התובע צריך לאסוף את חומר הראיות, להיפגש עם העדים ולהכין "תיק" - בדומה למה שקורה כאשר מעמידים אדם לדין פלילי. כמובן שהתביעה מבוססת על העדות שלך ואולי גם של נשים אחרות ועדים נוספים.

קראו עוד

מה קורה אם אני מגישה תלונה פורמלית לנציבה?

הנציבה תיפגש איתך כדי לשמוע מה קרה, ותרשום את התלונה שלך במלואה. לאחר מכן היא תבקש ממך לקרוא את התלונה ולהכניס בה תיקונים במידת הצורך. לאחר שתאשרי שהתלונה הכתובה מייצגת נאמנה את דברייך, תתבקשי לחתום עליה לאישור.

קראו עוד

האם אני יכולה להגיש תלונה אנונימית - כלומר לבקש שלא יגלו את שמי לאדם נגדו אני מתלוננת?

את יכולה לפנות לנציבה גם אם אין בכוונתך להגיש תלונה פורמאלית. הנציבה תעשה את המקסימום שניתן לעשות, כולל שיחה עם האדם עליו התלוננת בהסכמתך, ללא גילוי הפרטים שלך. יחד עם זאת, מבלי שתסכימי לתת עדות בוועדת משמעת לא ניתן יהיה להעמיד את אותו אדם בפני ועדת משמעת או להעניש אותו. אם את לא מעוניינת להיחשף, הממונה לא תחשוף את זהותך ללא הסכמתך. גם בתלונה אנונימית יש תועלת, שכן המטריד יוזהר (כמובן שכאשר מדובר בתלונה שעצם השיחה עם המטריד תגרום לחשיפת המתלוננת, לא ניתן יהיה לזמן אותו לבירור ללא הסכמת המתלוננת לחשיפת זהותה).

למי אני פונה?

תוכלו לפנות לנציבה למניעת הטרדה מינית, המוסמכת לטפל בכל תלונה נגד כל עובד/ת, מרצה או סטודנט/ית. בכל קמפוס אוניברסיטאי נמצא/ת סגנ/ית לנציבות, שניתן לשוחח איתם בשלב ראשון במקרים דחופים.