check
הטרדה מינית | הנציבות למניעת הטרדה מינית

הטרדה מינית

הוטרדתי מינית לפני 3 שנים ולא רציתי אז להגיש תלונה. עכשיו סיימתי את התואר ואני מרגישה יותר בטוחה. האם העובדה שזה לקח לי 3 שנים לא תחליש את התלונה?

נשים רבות, קורבנות לעבירות מין ממתינות זמן עד להגשת תלונה, כל אחת וסיבותיה. לעיתים אין את הכוח הנפשי הדרוש, לעיתים זה נובע מחששות אחרים. גם אם חלף זמן, תוכלי להגיש תלונה והיא תטופל במלוא הרצינות. גם על עבירות משמעת חמורות יש התיישנות, אך יש לבדוק כל מקרה לגופו, בהתאם לתקנונים השונים.

 ככל שמדובר באיש סגל ההתיישנות הינה רק אחרי שנתיים מהיום שבו נודע לנשיא, לרקטור או לממונה על התביעה על קיומו של חשד סביר לביצוע העבירה על ידי אותו איש סגל. 

מאז המקרה קשה לי להתרכז, אני לא מצליחה ללמוד או לתפקד בעבודה. אני עצובה ומתוסכלת וכל העניין מטלטל אותי לחלוטין.

הטרדה מינית היא טראומה לכל דבר, וההליך המשמעתי מעלה ומציף תחושות ורגשות מורכבים גם אם עבר הרבה זמן מאז המקרה עצמו. התופעות שאת מתארת הן תופעות נורמליות שחווה כמעט כל מתלוננת, ואנו מעודדות אותך לקבל תמיכה וסיוע נפשי. לנציבה יש אפשרות להפנות אותך לייעוץ פסיכולוגי.

ישנה אפשרות לקבל תמיכה וסבסוד לטיפול באמצעות השירות הפסיכולוגי של האוניברסיטה. הטיפול כמובן חסוי לחלוטין.  

את יכולה גם לפנות למרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית 1202 (24 שעות ביממה) - הם אמונים על סיוע לנפגעות. 

אני יכולה גם להגיש תלונה במשטרה?

כן. הטרדה מינית זו עבירה פלילית ואת יכולה בכל שלב וללא קשר לטיפול המשמעתי באוניברסיטה וללא קשר לתביעה בבית הדין לעבודה, להגיש תלונה במשטרה.

בידי המשטרה כלים שאין בידי האוניברסיטה לחקירת המקרה.

 

 

האם אני יכולה לתבוע את המטריד?

כן אפשר לתבוע בבית הדין לעבודה. בית הדין לעבודה מוסמך לפסוק פיצוי של עד 120,000 ש"ח ללא הוכחת נזק. כמובן שניתן להגיש תביעה במקביל להליך משמעתי או להליך פלילי.

כמה זמן לוקח כל ההליך?

זה תלוי במספר העדים. אם מדובר במקרה של עדות יחידה, סביר להניח שההליך יגמר מהר תוך מספר שבועות. האוניברסיטה תעשה מאמצים לסיים את ההליך במהרה. אם יש מספר רב של עדים, יש סיכוי שהתהליך יקח יותר זמן. האוניברסיטה תעשה מאמץ לסייע לך להתמודד עם התהליך. 

אני יכולה להיות מיוצגת בוועדת המשמעת?

למעשה לך כנפגעת אין מעמד רשמי בהליך המשמעתי. האוניברסיטה כמעבידה היא שתובעת את הנאשם. מסיבה זו את גם לא זקוקה לייצוג משפטי. את יכולה להיות נוכחת במהלך כל ההליך ואם תרצי בכל זאת להיות מיוצגת, תוכלי להביא עימך מלווה או מייצג/ת מטעמך, אך למייצג/ת אין אפשרות לקחת חלק פעיל בהליך. 

מי הם השופטים בוועדת משמעת?

בוועדת משמעת של הסגל האקדמי יש שני חברי/ות סגל אקדמי ואדם חיצוני, לעיתים עו"ד.
בוועדת משמעת של הסגל המינהלי - 3 אנשים חיצוניים לאוניברסיטה, אחד מהם עו"ד.
בוועדת משמעת של הסטודנטים - חבר/ת סגל אקדמי או הרכב של 3 כולל נציג חיצוני לאוניברסיטה.
במקרים של הטרדה מינית תכהן בהרכב ועדת המשמעת אישה אחת לפחות, ככל שניתן.

מה קורה אם הוא לא מודה?

אם הוא לא מודה ינוהל הליך משמעתי, בדומה לבית משפט. התביעה תביא עדויות וראיות שלה. תוזמני להעיד בפני הוועדה והמייצג/ת של הנאשם יוכל לשאול אותך שאלות. זכותך להביא איתך מלווה שתהיה/יהיה נוכח/ת בדיונים השונים ביחד איתך. 

האם אפשר לעשות "עסקת טיעון" כך שלא אצטרך להעיד? קשה לי מאוד לגולל שוב את הפרשה הזאת ועוד בוועדת משמעת.

זה תלוי במידה רבה איך יתפתח ההליך המשמעתי. לפעמים הנתבע מוכן להודות במעשה ומבקש להגיע לעסקה, בה יסכימו על העונש שהוא יקבל (פירוט העונשים תוכלו למצוא בתקנוני המשמעת השונים). אם יהיה רצון להגיע לעסקת טיעון את תוזמני כמובן להביע את דעתך אשר תילקח בחשבון לפני סיכום כל עסקה.

קראו עוד